file000218187932טרשת עורקים היא אחת הסיבות העיקריות לתחלואה ולתמותה בעולם המערבי. עקה חמצונית היא אחד מגורמי הסיכון לטרשת ואותה מזונות אשר עשירים בפנוליים- כמו שמן זית, יין אדום, רימון ותמר-יכולים לעכב.
מחקר חדש של פרופ’ מיכאל אבירם מהמרכז הרפואי רמב”ם ושל ד”ר חמוטל בורוכוב-נאורי מדגים את תכונותיו המגינות של התמר מפני מחלות כלי דם ולב וזאת מבלי להעלות את כמות הסוכר בדם.
בנוסף גילו החוקרים שלתמר יכולת להפחית כולסטרול רע ואז לעצור ואף לגרום לנסיגה של טרשת עורקים. כל זאת נוסף לכך שהתמר מכיל סיבים תזונתיים, מינרליים חשובים כדוגמת אשלגן, סידן, מגנזיום ואבץ ושהוא בעל תכונות אנטי-פטרייתיות ואנטי-דלקתיות. מהמחקר גם התברר שזני התמרים הכי יעילים בעיכוב טרשת עורקים הם ברהי, דרי, מג’הול וחאלאווי.

 

מבוסס על ידיעתו של עמוס לבב, עיתון גלילאו מ”ס 179, ע”מ 56-57.

 

קישור לידיעה-אתר גלילאו

קצת על התמר

פורסם ב רפואה, תזונה.מתויג , , , , , .

השאירו תגובה

חובה